Cum sa te pregatesti pentru o sedinta foto !

O ședință foto reușită depinde de mulți factori printre care talentul fotografului, lumina, peisajul, echipamentul, dar intr-o foarte mare măsură și de model.

Asta nu înseamna ca doar modele profesioniste pot avea poze frumoase, ci că pentru o ședință foto trebuie să te pregătești ! De fapt orice persoana are un șarm aparte dar dacă te prezinți la ședința foto într-o pereche de blugi lăbărțați, primul tricou pe care l-ai găsit și părul uns, v-a fi greu sa îți evidențiem frumusețea.

Cum ne pregătim pentru o ședință foto?

În primul rând discuți cu fotograful tău în mod personal și aflii sugestiile lui legate de ținute,locații și eventuale obiecte. E bine să te gândești și tu ce ar face ședința mai interesantă și să te consulți cu fotograful. Mie îmi place cand lucrez cu persoane deschise care îmi spun câte ceva despre personalitatea și stilul lor, despre ce hobby-uri au. Aspectele aceastea se pot integra frumos în ședințe.

Iți planifici cu atenție ziua în care se va desfășura ședința, e important să ai timp să te aranjezi și să nu întârzi la ședința foto. Dacă întârzi, întârzi din timpul tău și e păcat.

Dormi bine în noaptea de dinainte ședinței foto.

Spalăți părul, pensează-te  și realizeați manichiura. Chiar dacă unghiile e posibil sa nu se prea vadă în poze, te vei simții mai bine:).

Iți alegi 1-3 ținute pentru ședință, De obicei 2 sunt suficiente, chiar și una e ok, pentru că încercăm să te scoatem pe tine în evidență, nu hainele și tot schimbând ținute pierdem timpul și se pierde ideea de care am pornit ședința foto. Doar în cazul ședințelor de grup sau studio vă recomand multe ținute.

În general hainele elegante arata mai bine in poze decat cele casual, dar poți alege și casual dacă le alegi cu atenție. Alege-ți haine în care să te simți frumoasă/ frumos. 

Dacă obișnuești să porți accesorii, nu le uita acasa! O pălărie sau o eșarfă de multe ori pot face minuni!

Un machiaj profesional face mari diferențe, așa că dacă te simți bine machiată apelează la un make-up artist. Dacă ar fi să aleg între o coafură sau un make-up, as alege categoric make-up pt. ședință foto, deoarece coafurile foarte complicate pot să arate nenatural și să nu dea bine în poze iar o coafura mai simplă ți-o poți realiza și tu. În privința machiajului poți abuza puțin de culori mai tari, deoarece în poze nu se vor vedea atât de tare, dar evită machiajul lucios.

Nu fă schimbări drastice de look înainte de ședința foto, nu te tunde înainte de ședință, s-ar putea sa nu iți placă schimbarea și nu o vei mai putea repara.

Adu cu tine obicte care te reprezintă, dacă cânți la vioara adu-o cu tine, dacă esti iubitor de animale adu iepurașul tău cu tine.

Și nu uita poate unul din cele mai importante lucruri: o atitudine deschisă și cooperativitatea.

Tu cum te pregătești pentru o ședință foto?

 

Articol preluat de pe https://fotograforadea.wordpress.com/sfaturi/cum-te-pregatesti-pentru-o-sedinta-foto/